De olika hantverken

Glasskärare för flaskskärning

Glasmästeri

Jag växte upp med fötterna i glassplitter och händerna i kittburken. Redan -78 sommarjobbade jag första gången på pappas glasmäster Bilglas AB i centrala Ö-vik och det fortsattte jag med i princip varenda sommar ända tills jag köpte av honom firman.

En tid jobbade jag i Östersund på "Skepparns glas", under min tid i Stockholm jobbade jag på "Hässelby glas" och här på Västkusten har jag tidvis jobbat på "Berts glas". Det är svårt att få glasmästeriet ur kroppen...

Träslöjd

Botellyktor

Erfarenheterna från hantverksarbetet gjorde att jag tog anställning som lärare i trä- och metallslöjd i två år, 2008-2010 i Fuxernsskolan i Lilla Edet samt året efter i Kållekärrskolan och Bleketskolan på Tjörn. Det var roligt men stressigt. Den som inte jobbat som slöjdlärare förstår nog inte hur svårt ämne det egentligen är att undervisa i.

Jag önskar att jag kunde hålla på och slöjda hemma, men det går inte i en lägenhet. Men hoppet om andra omständigheter finns. Jag är medlem i Tjörns hemslöjdsförening och var delaktig i sommarutställningen 2012 när jag sålde mina hemgjorda "butellyktor".